Ajánló >

RUAG: A320 és CRJ részegységek Egerben

Fordítás

Urs Breitmeier, a cégcsoport vezérigazgatója (Fotó: KKM/RUAG)

Kétmilliárdos beruházással és hamarosan mintegy 180 főnyi magyar munkaerővel a svájci RUAG Aerostructures harmadik európai üzeme indul Magyarországon a svájci és német telephelyek után. A cégcsoport neve néhány éve már ismerős itthon illetve Eger vidékén. A csoporthoz tartozó RUAG Ammotec siroki lőszerüzeme egy korábbi hazai gyártó felvásárlásával és fejlesztésével az egyik legnagyobb foglalkoztató a környéken. Az egri repülőgép elemeket gyártó üzem a teljes létszámot az indulási folyamattal párhuzamosan az év végére éri el.

Az Aerostructures fejlesztés magyar részről a munkahelyek bővülése, illetve az ipari képességek sokszínűsége, diverzifikálása szempontjából is fontos repülőgép-ipari beruházás. Többek közt erről beszélt Szíjjártó Péter a KKM és a RUAG közös sajtótájékoztatóján.

A320 oldalhéj (Fotó: RUAG)

A repülőgép részegységek gyártására szakosodott RUAG Aerostructures az új üzem segítségével az A320 gépcsalád és a Bombardier CRJ program számára bővíti többek közt oldalelemek, vészkijárat keretek, padló-üléspályák gyártását. A cég régi beszállítónak számít az Airbus egyéb típusait és a Pilatus PC12 többfunkciós üzleti gépeit tekintve is. A különböző gépekhez az említetteken kívül teljes törzs-szelvényeket, szárnyvégi aerodinamikai terelőelemeket, hermetikus törzsvégi és nem hermetikus farokkúp héjszerkezeteket, illetve a Pilatus esetében a teljes vízszintes vezérsík szerkezetet is szállítja a svájci cégcsoport.