Ajánló >

Felhasználási feltételek

Szellemi tulajdon, másodközlés

A Légiközlekedés Online szerzői tartalmai jogi védelem alatt állnak. A cikkek, elemzések, szakmai anyagok, fordítások és illusztrációk bármiféle üzleti vagy sajtócélú átvétele fő szabályként a kiadó és a szerző(k) írásos engedélyével történhet. Kivétel ez alól a szabad felhasználású forrásokból származó anyag.

Kivonatos felhasználás egyeztetés nélkül a híroldalak, portálok, szemlekiadványok számára a Légiközlekedés Online megnevezésével, illetve a cikkünkre mutató közvetlen link egyidejű beillesztésével engedélyezett. Az ilyen típusú, külön engedély nélküli átvétel terjedelme legfeljebb 100 szó + 1db illusztráció lehet. A kivonat nem módosíthatja a cikk információtartalmát, mondanivalóját. Hosszabb átvétel esetén szívesen állunk rendelkezésre a megadott elérhetőségeken.

A sajtótörvény szerint nem bejelentésköteles  kiadványok, teljesen hirdetésmentes ismeretterjesztő illetve oktatási célú, ingyenes szakmai és magánblogok, tudományos, műszaki lapok, más hasonló nem bevételi célú felhasználók számára a cikkek átvétele forrásmegjelölés és direkt link egyidejű alkalmazása mellett írásos engedély nélkül is lehetséges.  Kérdéses esetben szívesen állunk rendelkezésre a megadott elérhetőségeken.

A Légiközlekedés Online a weboldalon található valamennyi információ közzététele során a lehető legnagyobb gondossággal jár el, ennek ellenére előfordulhatnak eltérések egyes forrásadatok és a weboldalon található információk között. A honlap sem hivatalos közlönynek vagy adatforrásnak, sem jogforrásnak nem minősül. A felhasználó a weboldal használatával figyelembe veszi e korlátozott felelősségből eredő hátrányokat, és kifejezetten úgy tekinti, hogy ezeket megfelelően ellentételezik a weboldal előnyei (különös tekintettel annak ingyenes elérhetőségére).

A honlap jogosulatlan, nem rendeltetésszerű, a fentiektől eltérő, engedély nélküli felhasználása jogi eljárást von maga után. A kiadó követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Adatvédelem, hirdetések kezelése, befogadása

A Légiközlekedés Online nem gyűjt azonosításra alkalmas adatokat a felhasználókról, nem alkalmaz cookie alapú reklámbannert, “landing page” hirdetést, egyéb viselkedés alapú reklámot. Ugyanakkor megállapodás alapján örömmel közzéteszük légiipari, szállítmányozási, turisztikai cégek, események, kiállítások PR anyagait, reklámgrafikáit, billboard bannerjeit, kreatívjait…stb.. Közzétételekor a hatályos jogszabályoknak megfelelően járunk el, de kizárólag olyan hirdetések jelenhetnek meg, amelyek összhangban vannak a Légiközlekedés Online profiljával, szakmai hitelességre való törekvésével.
Hirdetés, közlemény akár rendszeres megjelenítése sem vonhatja maga után az adott cégről szervezetről való részrehajló tájékoztatást egyéb anyagainkban, cikkeinkben. Az erre vonatkozó elvárás közlése vagy egyéb nyomásgyakorlás kizárja a további hirdetői együttműködést.