Ajánló >

Megrongálták Szentgyörgyi Dezső síremlékét (Frissítve!)

Fordítás

Egy fekete gránit repülőgép kedvéért csonkította meg valaki a Fakrasréti temetőben a hajdani Magyar Királyi Honvéd Légierő, később a Maszovlet, majd a Malév kiváló pilótájának, kapitányának síremlékét – immár másodszor. Korábban egy másik, fémből öntött repülőgépet vettek le a sírkőről. A mostani esemény időpontja az elmúlt hónap valamelyik napja lehet. Kérjük, hogy aki a képeken szereplő repülőgép eltűnéséről bármit tud, látott vagy hallott, illetve aki bármit tud ilyen repülőgép felbukkanásáról eladási célból, jelezze szerkesztőségünkben, vagy a családnál közvetlenül.

Fotó: taborilelkesz.hu – A képek az ellopott Il-18-as helyére került BF109-essel kiegészített síremlék újraavatásán készültek ….

A repülőgép egy II. világháborús, légcsavaros Messerschmitt BF109-es élethű, fekete gránit mása, nagyjából 50x50cm méretű.

Nem szeretnénk minősíteni az elkövető tettét, mert egyrészt az indulat rossz szavakat szül, másrészt semmi olyat nem tudnánk leírni, ami ne jutna eszébe magától is minden tisztességes embernek és repülésbarátnak.  Helyette nagyon röviden megemlékezünk Vitéz Szentgyörgyi Dezső pályafutásáról.

Szentgyörgyi Dezső (igazolványkép)

Székesfehérváron 1938-ban végzett kitűnő eredménnyel repülőgép vezetőként majd vadászkiképzést kapott. A Világháború végéig kb. 220 bevetés mellett 29 igazolt légigyőzelmet aratott, amivel minden idők, legeredményesebb magyar vadászpilótája lett. A háború után néhány évig a MASZOVLET pilótája lett, majd az akkori rezsim koholt vádakkal bebörtönözte. Végül 1957-től ismét – akkor már MALÉV színekben – közforgalmi pilótaként repült egészen 1971-ig. Ekkor a szerencsétlenül járt koppenhágai Il-18-as kapitányaként hunyt el. Az adatrögzítők híján végzett hosszas vizsgálatok szerint egy megkezdett átstartolás közben csapódott a tengerbe a repülőgép, amelynek kiváltó oka az ekkor még alig ismert, és a gépeken nem is jelzett heves leáramlás, szélnyírás jelenség lehetett.

Az egész életében emberként, bajtársként és pilótaként is köztiszteletben álló kapitány nevét többek közt a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülőezred is őrzi, emellett számos visszaemlékezésben olvashatunk róla.  Talán az egyik leghitelesebb mérce egy másik immár elhunyt legendáé, Dr. Fülöp Andrásé volt, aki szintén nagy tisztelettel emlékezett ráSzarvasbikák, gépmadarak című könyvében.

 

UPDATE: 

 

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
Budapest, 2017. augusztus 30., szerda (OS)

A Honvédelmi Minisztérium mélységesen elítéli a legeredményesebb magyar vadászpilóta, Szentgyörgyi Dezső repülő zászlós sírjának megrongálását.

Szentgyörgyi Dezső olyan nagyformátumú alakja volt a magyar hadtörténelemnek, akinek a haza iránti elkötelezettsége, élete és munkássága példaként szolgálhat nemcsak a magyar katonák, hanem minden, hazáját szerető ember előtt. Élete során hűen képviselte mindazon értékeket, amelyeket ma is magunkénak vallunk. Kiemelkedő, hősi tettei után méltósággal viselte azokat a méltatlanságokat és megaláztatásokat, amelyeket a háború utáni rendszer rótt rá. Ám tudását ezután is a haza szolgálatába állította, végzetes, tragikus repülőbalesetéig. Különleges síremlékével a haza tisztelgett munkássága előtt, síremlékének meggyalázása nem csak a katonaközösséget, de minden állampolgár jóérzését is sérti.

A síremléket Szentgyörgyi Dezső halálának 40. évfordulója tiszteletére 2011–ben a Honvédelmi Minisztérium és a repülő zászlós nevét büszkén viselő MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állítatta.
A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum az eltűnt gránitrepülő mielőbbi pótlásáról gondoskodik.

-PJ-