Ajánló >

Nyíregyházán átadták a kibővített képzőközpontot és az ALX szimulátort

Fordítás

MTI/Balázs Attila

A Tréner Kft.-nél megújult környezetben, több mint 20 oktatógéppel, Cessna Piper, Warrior II, Piper Warrior III és Beechcraft Dutchess típusokkal folyik a 120 kadét képzése – immár két szimulátor mellett. Az új procedúra-szimulátor segítségével a hallgatók sokkal könnyebben készülhetnek fel az A320-as képzésre is. A több mint félmilliárdos fejlesztés keretében emellett oktatótermekkel és három új hangárral is bővült az oktatóbázis.

A most átadott ALX szimulátor az ALSIM termékpaletta második szintjét képviseli az Airliner nagygépes szimulátor mögött. Az ALX viszont egy igen széles körben használható rugalmas oktató platform.

A kettős FMS rendszerrel, grafikusan változtatható analóg illetve EFIS műszerfallal rendelkező hardver négy repülőgép osztályban többféle modell emulálására képes oktatóeszköz. A kisgépes kiképző típusoktól akár utasszállító repülőgépek nem típusazonos, de élethű eljárásainak gyakoroltatására is képes a vonakozó EASA FNPTII/MCC /CS-FSTD-A előírások keretein belül.

Az eseményen Horváth Péter, a hivatásos repülőgépvezető-képzéssel 1992 óta foglalkozó cég ügyvezető igazgatója elmondta, a szimulátor a hétszáz négyzetméter alapterületű, zöldenergiával működő új oktatóközpontban kapott helyet.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke, üzemeltetési igazgatója az oktatóközpont átadóján elmondta, a légitársaság régóta dolgozik együtt a Tréner Kft.-vel és sok olyan szenior pilótája és oktatója van, aki első repülési tapasztalatait Nyíregyházán szerezte. A Wizz-flotta a következő tíz évben háromszáz repülőgéppel növekszik, és ehhez szeretnének évente legalább ötven kadétot toborozni és kiképezni ebben a létesítményben – tette hozzá az alelnök.

– MTI/ALSIM/PAN – 

©MTI/Balázs Attila