Ajánló >

Az állástalanná vált A320 pilótákat szimulátoridővel támogatja Magyarországon a SIMNEST

Fordítás

Főképp multicrew tréningeket végez a Simnest azon az A32X típusokra optimalizált FNPTII/MCC kategóriájú (“TOGA” felszereltségű) repülési és navigációs eljárás-szimulátoron, amely az Üllői úti akadémián található, és amelynek a cég az építője is egyben. Ezen a rendszeren kaphatnak 2-2 órában tréningidőt a pilóták. Erről tájékoztatta szerkesztőségünket a Simnest Aviation marketingvezetője, Szabó Zita az alábbi felajánlás kapcsán, amelyet érvényes, de akár éppen lejárt A320 szakszolgálati engedéllyel is igénybe lehet venni.

 


Simnest Aviation Helping Hand (SHHP) program

Az egész világot érintő COVID-19 járvány sajnos hazánkban is érezteti hatását, nem csak az egészségünket fenyegetve, hanem kihívások elé állítva a gazdaságot is, milliók megélhetését veszélyeztetve ezzel.

Sok más ágazat mellett a légiipart talán elsőként és kiemelten sújtotta a járványhelyzet, hiszen a turizmus leállásával a járatok száma drasztikusan lecsökkent és nincs esély a rövidtávú gyors megoldásra. Több légitársaság is alternatív megoldásokkal próbálta életben tartani kapacitásait a válság idején, de sajnos ez sem volt elégséges, hogy minden munkavállalójukat meg tudják tartani. Ennek következtében többszáz pilóta veszítette el állását a végrehajtott létszám leépítések miatt.

A pilóták számára nagyon fontos, hogy ha aktívan nem is repülnek éppen, de legalább gyakorolni tudják a procedúrákat melyek a repülésben oly fontosak. Ebben a nehéz és szomorú helyzetben még fontosabbnak tartjuk az összefogást és a társadalmi felelősségvállalást, így a Simnest Group nevében a munkájukat elvesztő Magyarországon állomásozó pilótáknak szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy felajánlunk számukra gyakorlási lehetőséget budapesti szimulátor központunkban. Ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a pilóták ne essenek ki a gyakorlatból és a későbbiekben sikeresen pályázzanak új állásokra amint a repülőgépek újra felszállási engedélyt kapnak.

A program keretein belül első körben összesen 100 óra ingyenes szimulátor időt ajánlunk fel, melyet fejenként 2 órában maximálunk, hogy minél többen ki tudják használni a lehetőséget. A részvételhez nincs másra szükség, mint érvényes* szakszolgálati engedélyre, jelentkezni pedig a honlapon elérhető online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A program további részletei a Simnest Pilot Academy oldalán érhetőek el. Bármilyen egyéb kérdés esetén kérem küldjön emailt a SHHP@simnest.com email címre.   


A felajánlott ingyenes időn túl kedvezményes áron további órákhoz juthatnak a programban a pilóták. A 2020. szeptember végéig igénybe vehető felajánlásban az alábbi tematikát javasolja a cég:

  • Engine failure
  • System failures
  • Flight technics
  • System related procedures
  • Normal procedures
  • Route flying
  • Emergency situation
* A cikk megírása előtt pontosítást kértünk a szakszolgálati engedéllyel kapcsolatban, mivel SIMNEST angol honlapján a magyarországi tartózkodási cím és az akár érvényes, akár lejárt szakszolgálati engedély szerepel feltételként. A kérdésre azt a választ kaptuk, hogy amennyiben a járványhelyzetben időközben lejárt a pilóta szakszolgálati engedélye, nincs akadálya a Simnest Aviation Helping Hand (SHHP) program igénybe vételének.

– PAN –