Ajánló >

Bárki részt vehet a Trianon 100-ik évfordulójára szervezett emlékrepülésen |Frissítve!|

Fordítás

Szakács Gábor repülőbarátunk megtisztelő felkérésére a szervezők nevében az alábbi felhívást tesszük közzé:

Tisztelt repülős barátok, kollégák!

Trianon 100. évfordulójára megemlékező repülést szervezünk. A kezdeményezéshez bárki, bármilyen (szabályoknak megfelelő) légijárművel csatlakozhat. A részvétel önköltséges, szponzorációt nem tudunk biztosítani. Aki részt szeretne venni, annak semmi más dolga nincs, mint 2020 június 4.én csütörtökön reggel 10 óra előtt felszállni arról a reptérről, ahol a gépe van, és elrepülni a legközelebbi városig, vagy közelben lévő településig, és ott reggel 10 óra helyi időben egy rövid, 10 perces repüléssel ( “méltóságteljes” vízszintes körözés) megemlékezni a 100. évfordulóról, majd visszarepülni a bázisrepülőtérre, és leszállni. A repülését mindenki a saját felelősségére szervezi és hajtja végre, a vonatkozó szabályoknak megfelelően. Természetesen, ha egy repülőtérről több gép is részt szeretne venni, az csak emeli a megemlékezés színvonalát, de egy db légijármű is több mint a semmi. A feladat végrehajtását az időjárás nagyban befolyásolhatja, de nem valószínű, hogy a teljes országban alkalmatlan lenne az időjárás a feladatra. Ha valahol esetleg repülésre alkalmatlan időjárás lesz, attól függetlenül a megemlékező repülést azokon a helyeken, ahol az időjárás megfelelő, meg lehet tartani. Így bíztosítható, hogy a megemlékezés rossz idő esetén is, legalább részben, végrehajtható legyen.
Eddig a következő repülőterekről, vagy településekhez közel található repülőterekről kaptunk pozitív visszajelzést a kezdeményezéssel kapcsolatban: Nyíregyháza, Eger, Hajdúszoboszló, Debrecen, Becsehely, Nagykanizsa, Fertőszentmiklós, Gödöllő, Baja, Tata, Tatabánya, Budaörs, Jakabszállás, Szeged, Budaörs, Tököl, Balatonfőkajár, Dunakeszi, Hévíz, Balatonfőkajár, Börgönd, Székesfehérvár, Sopron. A listát folyamatosan bővítjük, aktualizáljuk. Elnézést kérünk, azoktól a repülősöktől, akiket eddig nem kerestünk meg közvetlenül. Kérjük osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson az információ, és minél többen vegyünk részt repülőeszközzel a megemlékezésen! Kérjük, hogy aki részt tud venni a kezdeményezésben, az egy helyszín és név/repülőgép típus megjelöléssel küldjön egy e mailt a szakipilota@freemail.hu vagy a talabos@lhtl.hu e-mail címre. Kérdés esetén keressetek bátran a 30/2992055 számon.

1920. június 4-én országos gyásznap volt. 10 órakor megszólaltak a harangok, az iskolákban befejezték a tanítást, sok munkahelyen a munkát, és az emberek a templomokban imádságra gyülekeztek.
A kikényszerített aláírásokra 16 óra után került sor.

Repülőbaráti üdvözlettel:
Szakács Gábor/Talabos Gábor

Frissítés:

Fotó: Civertan

Időközben egy szponzor segítségével a program kiegészül azzal hogy a tököli kötelék Sopront külön is megrepüli, tisztelegve a “Leghűségesebb város” felett, amely közel 90%-os részvételi arány mellett 1921 decemberében 72%-os arányban döntött arról, hogy Magyarország része kíván maradni. A népszavazás egyébként egy 257 km²-es területet érintett, ahol a kisebb határmenti települések lakóival együtt is 65% feletti volt a maradásra szavazók aránya.

A legfrisssebb településlista, ahol a gépek feltűnnek majd, Szakács Gábor Facebook oldalán olvasható.

-PAN-