Ajánló >

Megjött az első állami Airbus – de ezt nekünk nem kell tudni…

Fordítás

Nemhivatalos információk alapján próbálja kitalálni a sajtó, hogy valójában mikor mi történik a két kecskeméti Airbus A319-essel. Ennek keretében tegnap és ma spotterek (repülőgépfotósok) és újságírók is többen várták a gépeket. Végül ma délután jött az első és valószínűleg holnap a második.

A transzponder máltai lajstromra kódolva

Mi is kaptunk nemhivatalos fülest de a HM nem volt hajlandó ezidáig semmilyen információt adni a repülőgépekről (leszámítva azt, hogy majd válaszol). Korábban – nyilván a belpolitikai viharoktól tartva – némileg érthetően tartotta titokban a HM az Air Berlin/Eurowings eredetű repülőgépek beszerzését, melyekről végül decemberben nyilatkozott Simicskó István.   

Mivel azonban a beszerzés már  ismert tény, így a sajtónak – benne a szaksajtónak – nem dolga az immár teljesen felesleges állami titkolózás miatt napokat leskelődni az érkező gépek után, ahelyett, hogy azokról a HM tisztességes információt adna ki. Az esemény komoly szakmai és repüléstörténeti jelentőséggel bír úgy a katonai, mint a civil repülés számára is. A légierőben pedig nem egy magán légitársaságot tisztelhetünk, hanem a magyar polgároknak elszámolással tartozó, adóforintokból fenntartott szervezetet.  Ez sajnos nemritkán feledésbe merül…

Hogy most mégis beszámolhatunk röviden a gépek érkezéséről, azt a Kerozingőzös portálnak köszönhetjük illetve a tőlük átvett fotónak, amelyet Temesvári Péter készített.  További képek az érkezésről a portál facebook oldalán láthatók.

Az alábbi videót pedig a BAON osztotta meg:

A HM közleménye szerint “a többcélú szállító repülőgépek a napokban Csehországból érkeznek a kecskeméti bázisra. Külföldön a gépek festését és egyes átalakítási munkálatokat végeztek. “

Korábbi cikkünkben részletesen elemeztük a típust és lehetséges funkcióit. Elsőnek a 9H-AGN, máltai polgári lajstromú gép érkezett meg a mai napon. Információink szerint a másik repülőgép holnap érkezik, a hivatalos sajtótájékoztató pedig pénteken lesz. Hogy kik és milyen konstrukcióban fogják repülni az állami állományba került civil típust, egyelőre nem ismert de kb. két hónapja  bukkantak fel információk arról, hogy a Wizz kötelékében dolgozó pilóták segítségével indul a repülőgépek üzemeltetése.

Amennyiben megkeresésünkre szakmailag értékelhető érdemi válasz érkezik a HM sajtóosztálytól, azt közzétesszük.

– PAN –