Ajánló >

Pilótaképzés finanszírozással – Norvég pilótaakadémia indul Hévizen

Fordítás

Az akadémia egyik DA42-VI szimulátora ( PFA )

A skandináv országokban több mint 300 fős képzésben dolgozó Pilot Flight Academy szervezet várhatóan ugyanennyi hazai férőhellyel indítja meg idén ősszel a képzést az új képzőközpontban is.  A beruházást Szíjjártó Péter külügyminiszter és a Central European Aviaton Cluster vezetője, Stig Eyde jelentette be, melynek keretében a PFA pilótaképző-központot hoz létre Hévízen 15 millió euróból. A több telephellyel és Boeing 737-es képzőszimulátorral is rendelkező, 12 éve működő akadéima az új központ helyszínéül stratégiai okokból a Bécs – Budapest tengelyhez közel fekvő Héviz-Balaton repülőteret választotta.

Az eseményen jelen voltak még:  dr. Gyarmati Eszter kabinetfőnök, Ésik Róbert elnök, HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség, Manninger Jenő országgyűlési képviselő Papp Gábor polgármester, Hévíz. A cégek részéről jelen voltak még: Maróthy Tamás a CEAC igazgatóságának képviselője, Frode Granlund vezérigazgató és tulajdonos – Pilot Flight Academy, Runar Vassbotten tulajdonos, Olav Berstad rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Norvégia

Kép: KKM

Akiknek eddig nem volt rá pénzük

Magyarország kormányával együttműködésben teljes finanszírozási megoldással együtt kínálja a képzést az iskola minden EU polgár számára, aki egyébként megfelel a légitársasági pilótamunka követelményeinek. Ezzel az egyedülálló lehetőséggel Frode Garanlund vezérigazható szerint a PFA és a magyar kormány nagy lépést tesz a légitársaságok hatalmas pilótaigénye és az egyébként megfelelő, de kellő anyagi forrásokkal nem rendelkező pilótajelöltek közötti szakadék áthidalásában.

A norvég akadémia mindezek mellett sajtóanyagában kiemelte:  700 000 új pilóta fog kelleni a következő 20 évben, miközben egyedül Európában évente 7000 új pilótaállás keletkezik.  Jelenleg az európai képzőkapacitás ennek a felét fedezi.

Mit nyújt a Pilot Flight Academy?

Az akadémia B737NG szimulátora (PFA)

A hallgatók integrált ATPL képzés keretében készülhetnek fel a légitársasági pilótamunkára. A folymat végére úgynevezett  Airline Pilot Standards – Multi-Crew (APS-MMC)  képzést kapnak a növendékek, amely a többfős személyzetben való munkvégzés képességét jelenti, légitársasági környezetben.
A végzősök ezzel a képzettséggel közvetlenül kerülhetnek a légitársaságokhoz a típusspecifikus képzésekre.

A cég korszerű avionikával és “glass cockpittal” rendelkező repülőgépeket használ (Diamond DA40 NG illetve DA42-VI). A tervek közt szerepel, hogy elsők között állítsanak üzembe elektromos kiképzőgépeket is.

A Pilot Flight Academy kibocsájtott növendékei jelenleg 19 országból 95%-os sikerrátával kerülnek be valamilyen légitársasághoz, hogy megkezdjék az első tiszti képzésüket valamely típusra.

(PFA-KKM-PAN)