Ajánló >

Háborús viszonyok Ferihegy fizetőparkolójában

Fordítás

Bombatölcsérek, holdpor és kráterek jutnak az avatatlan szemlélő eszébe azokról a képekről, amelyek a Budapest Airport “Holiday Lite” parkolóban készültek. A parkoló útjainak eleve több éves, kis teherbírású, gyenge murvaburkolatán építési forgalom haladt keresztül illetve hónapokig ilyenen kellett kerülni a dolgozóknak a saját parkolójuk felé, amelyből a reptérre jutás amúgy gyalog is egy kemény túra. A legrosszabbul amúgy is a dolgozók járnak, akik ugye naponta használják ezeket a felületeket, ami többszáz autó ki-behajtást jelent.

A fizetőparkolást taglaló feltételek minimum érdekesek az ÁSZF-ben, de elvben biztosítanak kártalanítási lehetőséget.

A repülőtértől azonban kártérítés helyett cinizmust kap a reklamáló, esetleg olyan válaszlevelet, amelynek nyilvános publikálását az illetékes menedzser – mindenfajta jogalap nélkül – megtiltja a reklamálónak. Utóbbit egy dolgozó kapta, ami a repülőtér belső kultúrájáról is árulkodik. A kárigény elutasítások természetesen arra hivatkoznak, hogy a meghibásodások keletkezése nem köthető össze a minősíthetetlen burkolattal. Magyarán mindegy hogy vetet fel jegyzőkönyvet a károsult vagy nem, a repülőtér megállapítja, hogy “mivel álláspontunk szerint ilyen alkatrész a murvás úton lévő kátyúktól nem tud hirtelen meghibásodni, emiatt nem látjuk igazoltnak az összefüggést a parkolóban történt eset és az alkatrészek cseréjének szükségessége között. Ezen okok miatt kártérítést nem tudjuk teljesíteni. ”
A BUD tehát nem lát összefüggést a hónapokig tartó kényszerű tereprali, és a futóművek elhasználódása közt. Reméljük, egyéb karbantartási munkákhoz hozzáértőbb házi szakértői vannak a repülőtérnek.

Mindamellett hozzá kell tennünk, akár dolgozói parkolórészről akár az utas/ügyfélparkolóról van szó, a parkolásért a repülőtér pénzt szed be, méghozzá nem keveset. Korábban a Légiközlekedés Online írt róla, hogy a hótakarítás is meghaladja a BUD képességeit, de láthatóan bármilyen időjárás legyen, a bevétel ellenértéke, vagyis a szolgáltatás másodlagos fontosságú.

A kráterek között manőverező járművezetők és asztronauták mindössze egy autómosó térítési lehetőséget kaptak, hogy az építési forgalom által felvert port lemosassák járműveikről.
Akinek ez nem elég és van hozzá türelme, valószínűleg a fogyasztóvédelmen keresztül tud eredményt elérni.

– PAN –