Ajánló >

Reagált a Malév GH: Bíznak az ellenük korábban “szövetséget kötött” cégben

Fordítás

Tegnap este cikkünk nyomán Herczog Pérter az MGH vezérigazgatója reagált megkeresésünkre és a megjelentekre. Ennek legfontosabb pontjai a következők:

“A Guns & Guards Kft. 2019. január 30-án kelt levelében 2019. március 2-i hatállyal rendes felmondással megszüntette a közöttünk lévő megállapodást. Társaságunk haladéktalanul intézkedett új beszerzési eljárás lefolytatásáról tárgyi tevékenység vonatkozásában annak érdekében, hogy a szolgáltatás folytonosságát biztosítsa. Az eljárás során a Malév GH Zrt. a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér minden, a G&G által nyújtott szolgáltatásokat végző és tevékenységi engedéllyel rendelkező szolgáltatóját felkérte ajánlattételre. A tender nyertese a legkedvezőbb ajánlatot adó Airport Security Zrt. lett, a társaság biztosítja a Malév GH Zrt. részére a repülőgépek földi kiszolgálásával összefüggésben felmerülő rakodási és poggyászkezelési, repülőgép takarítási, eszközkezelési, poggyászszállítási, őrzés és minőségbiztosítási szolgáltatásokat. Az ajánlattevőket a társaság írásban értesítette az eljárás eredményéről.”

A fenti állítás a felmondásról más forrásaink szerint is igaz lehet, bár pl. nem tér ki a cikkünkben említett hosszú problémákra.  Eszerint a Malév GH nem teljesített bizonyos feltételeket a G&G alvállalkozó felé a szerződés fennállása alatt, az folymatos veszteségbe szorult.
A G&G ismeretink szerint ezért mondott fel, ám úgy tudjuk, közben többször próbálta a helyzetet pénzügyilag tarthatóvá tenni, így tett olyan ajánlatot is, amely jóval a mostani “teneredgyőztes” AS árai alatt van.

Szintén érdekes a mostani tender eredményességének megfogalmazása, lévén úgy tudjuk, hogy azt előbb az államnak mint tulajdonosnak validálnia kell.

A legérdekesebb állítás azonban a vezérigazgató korábbi levele szerint a Malév GH ellehetetlenítésében illetve megzsarolásában szövetkező Airport Securityre vonatkozik:

“Társaságunk bizalommal tekint az együttműködésre a megújult tulajdonosi- és menedzsment struktúrával rendelkező Airport Security Zrt.-vel.”

Nos, valóban a cégadatok szerint új menedzsment állt fel az Airport Security élén. A cég különböző takartítási tevékenységeket is végez jelenleg is pl. a repülőtérnek, melynek “eredményességéről” már cikkeztek a lapok nemrégiben, és a Budapest Airport is válatoztatásokat ígért, igaz, épp akkor amikor a panaszos már az Aiport Security munkájával szembesült.

Szintén az Airport Securityhoz köthető a lapunkban bemutatott “landside hótakarítás” ami vélhetően ember és/vagy eszközhiány miatt lett látványosan kudarcos.

Ősztintén reméljük, hogy Herczog Péter vezérigazgató újkeletű bizalma a fenti társaság iránt valamilyen általunk még nem ismert, de mindenki számára előnyös alapokon nyugszik, melynek gyümölcsét mi is láthatjuk majd…

– PAN –